УГЛЕДНЕ АКТИВНОСТИ

Угледне активности представљају део стручног усавршавања запослених у вртићу.

Раније сте имали прилику да видите активности које су одржале васпитачице Драгиња Максимовић, Милена Томић, Миленија Босиљчић и Снежана Ђукић. Сада погледајте које су све теме обрађене од почетка ове године!

19. јануар – Љиљана Радовановић је одржала угледну активност  у припремној предшколској групи на тему ЖИВОТИЊЕ ДАЛЕКИХ КРАЈЕВА. Деца су помоћу Чаробне торбе учила основне карактеристике животиња које не живе у нашим крајевима. Погледајте слике!

25. фебруар – У вртићу су одржане две угледне активности:

Гордана Прокић је у јасленој групи на активности ШАРАМО ПЕЧАТИМА ОД КРОМПИРА деци показала да кромпир може да послужи и за игру, а не само за јело.

Старија групе је на угледној активности васпитачице Сање Мијаиловић ГЕОМЕТРИЈСКИ ОБЛИЦИ – КРУГ, КВАДРАТ, ТРОУГАО, ПРАВОУГАОНИК кроз песму, причу и помоћу дидактичких средстава у чијој изради су учествовали њихови родитељи научила да препозна и именује ове облике.

26. фебруар – Славица Витезовић је одржала угледну активност СЛИКАЊЕ ВУНОМ у јасленој групи, током које је децу подстакла на истраживање и коришћење необичних средстава у ликовном изражавању.

15. март – Ивана Павловић је одржала угледну активност  ИГРЕ СЛОВИМА – СЛОВО Ш. Предшколци са Варде су оживљавали слово Ш и показали да се са словима лепо можемо забављати.

21. март – Бранка Јовановић је у припремној предшколској групи одржала угледну активност на тему ПРОЛЕЋЕ – КАРАКТЕРИСТИКЕ и деци уз помоћ занимљивих цртежа и апликација указала на основне промене у природи које су карактеристичне за ово годишње доба.

23. март – Невенка Јанковић је са децом из млађе групе на ливади, барици и мосту одржала угледну активност ПРОЛЕЋНО КОЛО. Након тога су цртали своје омиљено пролећно цвеће.

24. март – Мешовита група је на угледној активности своје васпитачице Снежане Никитовић ПРОЛЕЋЕ правила своје процветало дрво и своју пролећну ливаду.

25. март – Марија Милосављевић је са децом из јаслене групе испробавала разне врсте поврћа на својој угледној активности УПОЗНАЈЕМО ПОВРЋЕ. Деца су пробала своје омиљено поврће и научила по још нешто о њему.

1. април – Љиљана Јешић је у средњој групи одржала угледну активност ЛАВ И МИШ, а деца су била веома рада да јој помогну у драматизацији приче.

8. април – Весна Крсмановић је на угледној активности РАДОВИ ЉУДИ У ПРОЛЕЋЕ са децом из млађе групе припремала земљу за сејање баште, посејала семе, заливала башту, орезала воће, посадила цвеће по „дворишту“ и направила сунце, облаке и страшило. Погледајте слике!